Három díjat nyert Los Angelesben A nagy füzet


Szász Jánost, Molnár Piroskát, a Gyémánt ikreket, Deák Krisztinát és Máthé Tibor operatőrt díjazta a hétvégén véget ért 13. Los Angeles-i Magyar Filmfesztivál zsűrije. A zsűrijelnök az Amerikában alkotó animációs rendező, Csupó Gábor volt. A Bunyik Entertainment szervezésében a Laemmle’s NoHo7 filmszínházban megrendezett filmünnepen 15 játékfilm és rövidfilmek is bemutatkoztak november 15. és 21. között.

A legjobb film díját Szász János A nagy füzet című alkotása nyerte, Magyarország hivatalos nevezése a legjobb külföldi film Oscar-díjára. Az Agota Kristof-könyv filmes adaptációjánk főszereplőit, Molnár Piroskát és a Gyémánt ikreket is kitüntette – a legjobb színésznőnek, illetve megosztva a legjobb színésznek járó díjával – a zsűri.

A közönségdíjat Deák Krisztina rendezése, az Aglaja nyerte. Máthé Tibort a legjobb operatőr díjával ismerte el a zsűri az Aglaja című filmért.

A legjobb elsőfilm díját az Amerikában alkotó Harangi Tamás kapta The Advocate (A védőügyvéd) című rendezéséért.

A 13. Los Angeles-i Magyar Filmfesztivál Béla Lugosi magyar származású hollywoodi filmcsillag előtt tisztelgett, az életműdíjat Joe Eszterhas magyar származású forgatókönyvíró-legenda kapta.

A Los Angeles-i Magyar Filmfesztivál a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával valósult meg, a rendezvény fővédnöke a Los Angeles-i magyar főkonzulátus – közölte ma délután a Magyar Filmunió.Kapcsolódó