Újabb filmre kapott támogatást Fliegauf Bence


7 470 000 forinttal támogatja a Magyar Nemzeti Filmalap Fliegauf Bence Hímpor címmel készülő új mozifilmje gyártásának előkészítését.

A világszerte számos rangos fesztiváldíjjal ünnepelt forgatókönyvíró-rendező készülő filmje egy dokumentarista eszközökkel megjelenített apa-fiú történet – tudatta ma délutáni közleményében a Magyar Filmunió.

A magyar-francia-német koprodukcióban tervezett magyar nyelvű alkotás a Fraktál Film gyártásában készül, producere a forgatókönyvet is jegyző Fliegauf és Mesterházy Ernő. A Hímpor története során apa és fia lázasan veti bele magát a mesékkel és titkokkal teli mindennapokba. Az apa meséről mesére avatja be fiát saját múltjába. Az emlékek démonokká válnak. Ők  nem hátrálnak. Szembenéznek a démonkkal, és meglovagolják őket…

A film forgatókönyvét a Filmalap szakmai és anyagi támogatásával fejlesztették az alkotók az elmúlt hónapokban.

Fliegauf Bence hatodik egészestés játékfilmjének forgatása a tervek szerint Budapesten lesz jövő nyáron nemzetközi stábbal, profi és amatőr színészekkel, a film operatőre Lovasi Zoltán lesz.

A Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával eddig 21 film forgatása fejeződött be, közülük 5 egészestés film már be is mutatkozott a nagyközönségnek itthon és rangos nemzetközi filmfesztiválokon.

A nyertes pályázatok listája: http://filmalap.hu/winner/wpage.phpKapcsolódó