Másodszor is Jack Reacher bőrébe bújik Tom Cruise


Folytatja a nagyjából egy éve bemutatott Jack Reacher című akcióthrillert a Paramount Pictures és a Skydance Productions. A főszerepre ezúttal is Tom Cruise-t kérték fel.

A Jack Reacher a brit Lee Child 2005-ös regénye, a One Shot alapján készült, a főszereplő azóta egy irodalmi franchise központi figurája lett. A deadline.com szerint most Lee Child egy másik regénye, a Never Go Back kerül terítékre, amely idén szeptemberben jelent meg. Ez a Jack Reacher-széria 18. darabja.

Az új filmben Jack Reacher visszaindul a virginiai katonai bázisra, ahol egykor a kiképzését kapta, hogy találkozzon egy régi barátnővel, Susan Turnerrel, aki időközben a bázis parancsnokává lépett elő. Amikor megérkezik, megtudja, hogy Susant letartóztatták, és egy 16 évvel korábban elkövetett gyilkossággal vádolják, ugyanakkor tudomást szerez arról is, hogy van egy közös gyerekük. A baj csak az, hogy Jack nem emlékszik egyik eseményre sem, úgyhogy különleges katonai nyomozóképességét akcióba lendítve megpróbálja tisztára mosni a saját nevét, és megtalálni Susant.

A két gyártó, a Paramount Pictures és a Skydance Productions jelenleg forgatókönyvírót keres az új projekthez, ugyanis az előző film rendező-forgatókönyvíróját, Christopher McQuarrie-t éppen leköti a Mission: Impossible következő, ötödik részének a forgatása.

A Jack Reacher vegyes fogadtatásban részesült: hazai terepen anyagi bukás lett volna (mindössze 80 milliós bevételt tudott összegyűjteni Észak-Amerikában), ám a nemzetközi mozivetítések végül megmentették a produkciót (világszerte összesen 218,3 millió dollárt fizettek ki érte a nézők).Kapcsolódó