Bereczki Csaba az Eurimages igazgatói testületében


Két magyar vonatkozású döntés született az Eurimages Igazgatótanácsának decemberi ülésén, ugyanakkor a magyar Eurimages-képviselőt, Bereczki Csabát  beválasztották a testületbe.

Az Eurimages Igazgató Tanácsa 2013. december 16. és 20. között tartotta 133. ülését Bécsben. Az ülésre 25 érvényes forgatókönyv érkezett, egy kisebbségi magyar terv volt versenyben, a King’s Choice, melynek magyar koproducere a Proton Cinema. A norvég-svéd-ír-magyar koprodukció egy történelmi dráma, melyet nagyrészt magyar helyszíneken forgatnak 2014-ben. A döntőbizottság 330 000 € támogatást szavazott meg a produkció részére. Szintén magyar vonatkozású döntés, hogy a Vertigo Media 6065 € forgalmazási támogatásban részesült – adta hírül a Filmhu.

Ugyanezen az ülésen Bereczki Csabát, Magyarország Eurimages-képviselőjét nyílt szavazást követően beválasztották a szervezet héttagú igazgatóságába. Ez a testület készíti elő a határozatokat szavazásra az igazgatótanács felé, javaslatokat tesz az esetleges szabályzatmódosításokra, illetve hozza meg a végső döntéseket.

Az  Eurimages következő ülésére Budapesten kerül sor 2013. március 10–14-én. A pályázatok benyújtási határideje 2014. január 16. Fontos változás, hogy 2013 tavaszától kizárólag online lehet pályázni a koprodukciós, illetve a forgalmazási projektekkel. Az Eurimages titkársága újonnan felhívja minden érintett figyelmét, hogy az online pályáztatás miatt minden írott és képi segédanyagot, dokumentációt, story-boardot, fotókat stb., ugyancsak online kell csatolni a pályázatokhoz. Kivételt képez természetesen a filmes anyagok DVD-én való küldése, tehát a korábbi filmek DVD-jét továbbra is postai úton várják.
Kapcsolódó