Betiltották Kenyában A Wall Street farkasát


Betiltották Kenyában Martin Scorsese A Wall Street farkasa című Oscar-jelölt filmjét.

„Mindennek van határa, úgy gondoljuk, a kenyai közönség jobbat érdemel. A Wall Street farkasa című film be lett tiltva. A filmet Kenyában nem lehet árusítani, bemutatni és forgalmazni” – közölte Facebook-oldalán csütörtökön a kenyai cenzúratestület (Kenya Film Classification Board) kilátásba helyezve, hogy a rendelkezés megsértői büntetésre számíthatnak.

Kép A Wall Street farkasa című filmből

Marin Scorsese egy csaló bróker tündöklését és bukását ábrázoló filmjét, amelynek főszerepét Leonardo DiCaprio játssza, számos kritika érte drogos és erotikus jelenetei, valamint a párbeszédekben elhangzó rengeteg káromkodás miatt. A rendező a bírálatokat azzal hárította el, hogy filmje „egy dekadens ámokfutó gondolatébresztő portréja”.

Több ázsiai és közel-keleti országban is cenzúrázták a produkciót, Dubajban a majdnem háromórás filmet 45 perccel csonkították meg.

Az amerikai filmakadémia azonban beszavazta a legjobb film kategória Oscar-jelöltjei közé és DiCaprio alakítását is jelöléssel ismerte el. Pár napja a Hollywoodban akkreditált külföldi újságírók Golden Globe-díjat adtak a színésznek a gátlástalan bróker megjelenítéséért.

(hvg)Kapcsolódó