Kitiltottak a versenyből egy Oscar-jelölt dalt


Az amerikai filmakadémia kitiltotta a versenyből a legjobb eredeti dal Oscar-kategóriájának egyik jelöltjét. Az indoklás szerint az Alone Yet Not Alone főcímdalának szerzője, Bruce Broughton szabályt szegett.

A keresztény témájú függetlenfilm zeneszerzője, Bruce Broughton korábban az akadémia zenei szakosztályának vezetőségi tagja volt. Az akadémia január 29-én kibocsátott közleménye szerint Broughton visszaélt ismertségével, kapcsolatba lépett a szavazó tagokkal, és elküldte nekik a zenedarabot remélve, hogy így versenybe kerül.

Bruce Broughton „összetört”, amikor tudomást szerzett az akadémia döntéséről – írja a Mediafax. „Visszarántottak azok a versenyzők, akiknek már több hónapja promótálták és reklámozták a munkájukat. Én csak arra kértem az illetőket, hogy fogadják el és hallgassák meg a dalt.”

A kategória többi jelöltje: a Happy a Gru 2-ből, a Let It Go a Jégvarázsból, a The Moon Song a Her című filmből, és az Ordinary Love, a Mandela: Long Walk to Freedom című életrajzi filmdrámából.

A legjobb eredeti filmdal, illetve filmzene kategória díjának sorsáról az akadémia zenei szakosztályának 240 szavazója dönt. DVD-n kapják meg a dalokat, csak a címükkel ellátva, a zeneszerző és a szövegíró neve nélkül. Minden tag legfeljebb 5–5 nevezettre szavazhat, mindkét kategóriában.Kapcsolódó