Tom Cruise „bizarr” plágiumpere


Tom Cruise ügyvédje „bizarrnak” tartja, hogy egy forgatókönyvíró plágiummal vádolja a Mission: Impossible 4. részének produkciós cégeit, és egymilliárd dolláros kártérítést követel.

„Tom Cruise sohasem lopott el senkitől semmit” – közölte Bert Fields előrevetítve, hogy a keresetet “gyorsan el fogják utasítani”.

A BBC News tegnap számolt be arról, hogy Timothy Partick McLanahan decemberben fordult bírósághoz azzal a váddal, hogy a 2011-ben bemutatott akciófilmet az ő 1998-as Head On című forgatókönyve nyomán forgatták. A férfi a film eddigi bevételeire alapozva egymilliárd dolláros (228 milliárd forintos) kártérítést követel.

McLanahan eredetileg a William Morris Ügynökségnek küldte el a szkriptet, de ők elutasították. A férfi szerint viszont ezt követően engedélye nélkül átadták azt a Cruise-t képviselő Creative Artist Agencynek.

A forgatókönyvíró Cruise-t, a Paramount Picturest és a filmen dolgozó többi produkciós céget pereli. Az alperesek között szerepel producerként J. J. Abrams is, a készülő 7. Star Wars-film rendezője is.

(BBC/MTI)Kapcsolódó