David Trueba filmje a spanyol Oscar-gála legnagyobb nyertese


Hat Goya-díjjal, köztük a legjobb filmnek és a legjobb rendezőnek járóval tüntették ki tegnap este a madridi Hotel Auditoriumban David Trueba Vivir es fácil con los ojos cerrados című filmjét.

A történet 1966-ban játszódik Spanyolországban: John Lenon filmet forgat Almeirában, az angoltanár Antonio (Javier Cámara) pedig szintén odaindul, remélve, hogy ott találkozhat példaképével (a film címe Lenon egyik dalából származik, amelyet a How I Won the War in Almeria forgatása idején írt). Útközben felvesz két stoppost, aki épp szökésben van. A film hét Goya-jelölést kapott, elnyerte a legjobb filmnek, a legjobb rendezőnek, eredeti forgatókönyvnek és zenének, férfi főszereplőnek és „az év felfedezettjének” járó, összesen hat díjat.

A legjobb spanyol filmnek járó Goya-díjért a Caníbal (r. Manuel Martín Cuenca), a La herida (r. Fernando Franco), a 15 años y un día (r. Gracia Querejeta) és a La gran familia española (r. Daniel Sánchez Arévalo) című alkotások is versenyeztek. Az utóbbi vezette a sort a legtöbb jelöléssel: 12 kategóriában jelölték, viszont csak két díjat nyert el végül.Kapcsolódó