Televíziós miniszéria készül Laurence Olivier és Vivien Leigh életéről


A legendás hollywoodi színészpáros, Laurence Olivier és Vivien Leigh életéről készül televíziós minisorozat, amelynek producere a színész fia, Tarquin Olivier lesz.

A londoni székhelyű Ten Cent Adventures produkciós cég elkezdte a The Oliviers című négyrészes tévésorozat előkészítését. Az egyenként 60 perces időtartamú részek a két hollywoodi filmcsillag életét és kapcsolatát dolgozza fel – értesült a screendaily.com.

A film költségvetésének egy része már összegyűlt magánbefektetők adományaiból.

A rendező kilétéről még nincs informárció, a forgatókönyvet viszont Paul Fischer írta, aki korábban megszerezte a színészpárosról szóló két életrajzi könyv (Jesse Lasky: Love Scene, Felix Barker: The Oliviers) megfilmesítési jogait.

Laurence Olivier és Vivien Leigh 1940-ben kötött házasságot, 1960-ban elváltak, viharos párkapcsolatuk gyakran került a bulvárlapok címoldalára. Mindkettejük tehetségét számos díjjal értékelték.

Vivien Leigh kétszer kapott Oscar-díjat (Elfújta a szél, A vágy villamosa), és 53 évet élt, 1967-ben halt meg. Laurence Olivier tehetségét szintén Oscarral díjazta az amerikai filmakadémia – 1949-ben a Hamletben nyújtott alakítása apropóján, majd kapott két Honorary Awardot is az 1979-es, illetve az 1947-es Oscar-gálán. 1989-ben halt meg, 82 éves korában.Kapcsolódó