Nem örülnek a rendezőnő szülővárosában a Portman-film forgatásának


Háborognak a filmesek jelenléte miatt annak a jeruzsálemi városnegyednek a lakói, amelyben Natalie Portman első önálló rendezői munkáját, az A Tale of Love and Darkness című háborús drámát forgatják.

Natalie Portman (szül. Natalie Hershlag) szülővárosában, Jeruzsálemben forgatja első önálló egészestés játékfilmjét, a világhírű izraeli író, Amos Oz azonos című regényének adaptációját. A színésznő részt vett a film forgatókönyvének a megírásában, és maga alakítja a főszerepet is.

Az izraeli ultraortodox szerzetesek nem örvendenek a híresség hazatérésének, és a forgatás leállításáért kardoskodnak – adta hírül a The Guardian. Az ok: idegenek árasztották el lakóhelyüket, a Nahlaot negyedet.

Az elégedetlenkedők levélben kérték Rachel Azaria képviselőt, hogy tiltsa be a forgatást, főképp azzal indokolva kérésüket, hogy a filmesek „a zsinagógák körüli érzékeny területeket” is lefényképezik. Az aláírók azt panaszolják, hogy őket senki sem értesítette arról, hogy mit terveznek a lakóhelyük közelében, emiatt korábban is számos ellenséges tartalmú üzenettel rótták tele a forgatócsoport közelében levő falakat.

A panaszosok nem azt a választ kapták a hatóságtól, amire számítottak. A politikus elutasította a kérésüket: „A város vonzereje, egyedi arculata, a film- és televíziós ipar győz. Az elmúlt években Jeruzsálemben tapasztalt filmes lendület Natalie Portman nahalotbeli jelenlétének köszönhetően megmarad.”

Az amerikai filmcsillag – akit legutóbb a Your Highness, a No Strings Attached, a Thor vagy a Hesher című filmekben láthattunk – családostul visszaköltözött szülővárosába a forgatás idejére.Kapcsolódó