Még mindig a No, megállj csak! a legnépszerűbb rajzfilm Oroszországban


Még mindig a No, megállj csak! című szovjet-orosz rajzfilm a legnépszerűbb Oroszországban – derült ki egy közvélemény-kutatásból, amelyet tegnap a Ria Novosztyi hírügynökség ismertetett.

A Szojuzmultfilm animációs stúdióban készített rajzfilm első sorozatának első részét 1969-ben vetítették. A fondorlatos nyúl és a gonosz, buta farkas történetéből 1986-ig több sorozat is készült, akkor a farkas hangját kölcsönző Anatolij Papanov halála miatt befejezték a filmek készítését. Később, 1993-ban a fel nem használt felvételekből kiadtak egy  újabb sorozatot. 2004-ben új szinkronnal újabb széria született, míg 2006-ban már a 19. évadnál tartottak az orosz rajzfilmkészítők.

A Társadalmi Véleménykutató Alapítvány (FOM) kérdéseire válaszolók a népszerűségi listán a második helyre a haszontalan, mégis szeretetre méltó kislány és a házias, szorgalmas erdei medve történetét megfilmesítő animációs filmet tették. A Mása és a medve című, gyermekek és felnőttek körében egyaránt népszerű animációs sorozatot a megkérdezettek 7%-a szereti a legjobban.

A 3. helyre a William Steig történetéből készült és 2001-ben bemutatott animációs film, a Shrek került.

A február elején végzett felmérésből az is kiderült, hogy az oroszok 19%-a szinte minden nap néz rajzfilmet. Majdnem ugyanannyian, a megkérdezettek 18%-a pedig egy héten párszor.Kapcsolódó