Új Mátrix trilógiát rendezhetnek a Wachowski testvérek


A Warner Bros. stúdió felkérte a Wachowski testvéreket, hogy rendezzenek egy újabb trilógiát a Mátrix franchise keretében; a trilógia első darabját 2017-ben mutatnák be.

Andy és Lana Wachowski jelenleg a Jupiter Ascending című sci-fi júliusi bemutatójára készül – amelynek főszerepeit Mila Kunis és Channing Tatum alakítja –, a következő projektjük viszont egy új Mátrix-trilógia lehetne. A Warner Bros. ugyanis felkérte őket, hogy rendezzék meg  három filmben a Mátrix történetének előzményeit, mintegy a Csillagok háborúja 7. részének és az Avatar 2-nek a konkurenciájaként (az előbbi bemutatója 2015-re, az utóbbié 2016-ra várható).

Az 1999-ben bemutatott Mátrix című sci-fi meghozta a világhírnevet rendezőpárosának, a főszereplő Keanu Reeves pedig látványosan visszatért a filmes porondra az 1994-es Speed (r. Jan de Bont) bukása után. A film emlékezetes maradt digitális filmtechnikai újításai, főképp egy elsőként alkalmazott vizuális effekt, az ún. bullet time révén is („megáll az idő” a filmben – a különleges hatást azzal érték el, hogy a főszereplő mozdulatait a körülötte elhelyezett, tucatnyi, nagyjából egyszerre működésbe hozott fényképezőgéppel rögzítették).

Az első Mátrix trilógiát az összesen több mint 1,6 milliárd dolláros mozibevételével igazi kasszasikerként könyvelték el, 2012-ben pedig az amerikai filmarchívum a nagy hollywodi klasszikusok közé sorolta.Kapcsolódó