Abdellatif Kechiche következő filmje egy kosztümös dráma lesz


Az Adèle élete rendezőjének következő projektje egy valóságalappal rendelkező, a középkorban játszódó romantikus filmdráma.

Abdellatif Kechiche Pierre Abélard és diákja, Héloïse legendás kapcsolatát fogja feldolgozni – tudta meg a lefigaro.fr.

A 12. században egy nemesi származású szerzetest, Pierre Abélard-t, a tudós filozófust és teológust egy fiatal lány, Héloïse mellé alkalmazza magántanítónak a lány nagybátyja, a párizsi Notre-Dame egyik kanonoka. A tanár-diák kapcsolat szerelemmé alakul, a pár titokban össze is házasodik, ám a nagybácsi durva módon közbelép, megalázza és kiherélteti a férfit. Pierre és Héloïse két távoli kolostorba kerül, levélben próbálják tartani egymással a kapcsolatot, és testi vágyaik helyét lassacskán tiszta és gazdag intellektuális kapcsolat veszi át – legalábbis ezt tanúsítja a levelezésük.

A történetet a szépirodalom már többször is feldolgozta – a legismertebb változat a François Villon-féle. Úgy tűnik, Kechiche Héloïse-a nem lesz annyira okos, mint a 15. századi költőé – írja a Le Figaro –, a rendező ugyanis a fennálló rend elleni lázadás szemszögéből fog a témához közelíteni.  Kechiche egyébként azt mondta a lapnak, roppant izgatott, amiért ezt a filmet leforgathatja.Kapcsolódó