Újra lesz Országos Függetlenfilm Fesztivál Magyarországon


Egy év kényszerkihagyás után, május 15. és 18. között a Magyar Független Film és Video Szövetség (MAFSZ) ismét megszervezi az Országos Függetlenfilm Fesztivált. A fesztivál 60. kiadásának a siófoki Kálmán Imre Kulturális Központ ad otthont.

A fesztiválra 2012 szeptembere után készült független, nem megrendelésre gyártott filmekkel lehet jelentkezni, műfaji kötöttségek nélkül április 4-én éjfélig. Egy alkotó maximum 2 filmmel nevezhet, melyek összideje nem haladhatja meg a 90 percet. Az online nevezési lapot a honlapról lehet letölteni.

A fesztiválra nevezett filmeket előzsűri – Arányi Vanda, Buglya Zsófia, dr. Muhi András, Müllner Dóra és Orosz Csilla – válogatja a 2×8 órás versenyprogramba. A 30 percnél hosszabb filmek esetében fenntartják a jogot a szigorúbb elbírálásra, tekintettel a versenyprogram limitált hosszára.

A fesztivál idei díjalapja 1 500 000 Ft, ebből 500 000 Ft a fődíj. A díjak sorsáról öttagú zsűri – Dávid Ferenc, dr. Buglya Sándor, Kerényi György, Pálos György és Zomborácz Virág – dönt.

A fesztivál helyszíne a Siófok főterén található Kálmán Imre Kulturális Központ, fővédnöke dr. Balázs Árpád polgármester és Varga Imre szobrászművész, főtámogatója a Magyar Nemzeti Filmalap, rendezője az idén 83 éves Magyar Független Film és Video Szövetség.

Minden további információ: www.mafsz.huKapcsolódó