Erdélyben játszódik a True Detective második évadja


Transzilván gyilkossági esetet dolgoz fel az egy csapásra világsikerűvé vált HBO-tévésorozat következő évadja (vagy szezonja, ahogy a fazonok hívják).

Rég elévült, megoldatlan, falopással és kuruzslással is tarkított kommandói sztori alapján írja Nic Pizzolatto az új TD-évadot, aminek viszont már más szereplői is lesznek: McConaughey és Harrelson helyett a Dűne című filmből ismerős Kyle MacLachlan lesz a főszereplő. Egy FBI-ügynököt alakít majd, aki egy borús reggelen érkezik a fakitermelésből élő székelyföldi falucskába, hogy a helyi jegyző lányának titokzatos gyilkossága után nyomozzon. A lányt műanyagba csavarva emelték ki a Bászka-patakból a kilencvenes években, az egyik körme alatt egy betűt találtak, de a gyilkos nem került elő, és azóta nem zárták le hivatalosan a nyomozást.

A néha horrorisztikus, néha vicces, de minimum fura figurákból álló mellékszereplő-gárda legalább annyira fogja előrevinni a nyomozást, mint amennyire hátra – árulták el az alkotók, azt is hozzátéve, hogy valószínűleg a természetfelettinek is lesz némi szerepe a történet alakulásában. Arra a felvetésre, hogy nem-e hasonlít mindez a Twin Peaks című sorozat sztorijára, az alkotók egyértelmű elutasító választ adtak: „lehetetlen, hisz az új szezon forgatókönyve megtörtént események alapján íródott. Ezek mind egy szálig így zajlottak le 1992 őszén, a hegyekben fekvő, festői Kommandón” – mondták.

A Twin Peakset 1991-92-ben vetítették Romániában, így Kommandón is.Kapcsolódó