Brüsszelben és Londonban is vetítik az Aurát


Brüsszelben és Londonban is bemutatják az Aura című magyar ifjúsági sci-fit, amelyet Budapesten április 20-án láthat először a közönség.

A film alacsony költségvetéssel, állami támogatás nélkül forgott, bemutatója február 15-én volt Dunaújvárosban. A nemzetközi premiert márciusban tartották Görögországban, a Horrorant Film Festivalon.

Kép az Aura című magyar ifjúsági sci-fiből

Az Aura bekerült az Európa legnagyobb sci-fi, horror és fantasy fesztiváljának számító Brussels International Fantastic Film Festival versenyprogramjába, így – az előzetes program szerint – április 12-én Brüsszelben is láthatja a közönség. Ezt követően az alkotás London felé veszi útját, ahol az április 24-én kezdődő Sci-Fi London Film Festival programjában szerepel.

A budapesti közönség április 20-án láthatja Bernáth Zsolt rendezését a Tabán moziban megrendezendő magyar filmes programsorozat keretében, ezt követően pedig a Puskin mozi műsorán lesz látható.

A közleményben kitértek arra is, hogy az Aura alkotógárdájának előző munkája, a Sherlock Holmes nevében című ifjúsági kalandfilm az április 24. és május 2. között megrendezendő Dubai Children’s International Film Festival programjában szerepel. Az alkotók szándéka szerint ezzel ér véget a film kétéves fesztiválkörútja, amelynek során az ifjúsági mozit 14 ország 15 filmfesztiválján mutatták be, és Stockholmban tavaly elnyerte a legjobb ifjúsági filmnek járó díjat.

(MTI)Kapcsolódó