Brüsszelben és Londonban is vetítik az Aurát Brüsszelben és Londonban is vetítik az Aurát

Brüsszelben és Londonban is vetítik az Aurát

Brüsszelben és Londonban is bemutatják az Aura című magyar ifjúsági sci-fit, amelyet Budapesten április 20-án láthat először a közönség.

A film alacsony költségvetéssel, állami támogatás nélkül forgott, bemutatója február 15-én volt Dunaújvárosban. A nemzetközi premiert márciusban tartották Görögországban, a Horrorant Film Festivalon.

Kép az Aura című magyar ifjúsági sci-fiből

Az Aura bekerült az Európa legnagyobb sci-fi, horror és fantasy fesztiváljának számító Brussels International Fantastic Film Festival versenyprogramjába, így – az előzetes program szerint – április 12-én Brüsszelben is láthatja a közönség. Ezt követően az alkotás London felé veszi útját, ahol az április 24-én kezdődő Sci-Fi London Film Festival programjában szerepel.

A budapesti közönség április 20-án láthatja Bernáth Zsolt rendezését a Tabán moziban megrendezendő magyar filmes programsorozat keretében, ezt követően pedig a Puskin mozi műsorán lesz látható.

A közleményben kitértek arra is, hogy az Aura alkotógárdájának előző munkája, a Sherlock Holmes nevében című ifjúsági kalandfilm az április 24. és május 2. között megrendezendő Dubai Children's International Film Festival programjában szerepel. Az alkotók szándéka szerint ezzel ér véget a film kétéves fesztiválkörútja, amelynek során az ifjúsági mozit 14 ország 15 filmfesztiválján mutatták be, és Stockholmban tavaly elnyerte a legjobb ifjúsági filmnek járó díjat.

(MTI)

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Friss film és sorozat