Chiwetel Ejiofor játszhatja James Bond új ellenfelét


A következő Bond-film negatív főszerepére a 12 év rabszolgaságért Oscarra jelölt Chiwetel Ejiofort kérné fel a két gyártó, az MGM és a Sony.

A Variety szerint a nigériai származású brit színész lehet James Bond következő ellenfele, legalábbis ő vezeti a szereppel megkeresendő színészek listáját.

A Bond 24 munkacímű filmet Sam Mendes rendezi, a forgatás nyár elején kezdődik, a bemutatót pedig 2015 novemberére tervezik.

A többi főszerepben ugyanazokat a színészeket fogjuk látni, akikkel a Skyfallban találkoztunk: Daniel Craig lesz őfelsége titkosügynöke, Ben Whishaw alakítja Qt, Naomie Harris Moneypennyt, Ralph Fiennes pedig átveszi M szerepét, akit korábban Judy Dench játszott.

A producerek jelenleg a Bond-lány szerepére is színészt keresnek, brit és skandináv színésznők közül válogatnak.

Bár a nagyközönség Chiwetel Ejiofort a 12 év rabszolgaság (12 Years a Slave) BAFTA-díjas, pozitív főszerepében ismerte meg, játszott korábban negatív figurákat is, például Alfonso Cuarón Az ember gyermeke (Children of Men) című 2006-os filmjében, vagy John Singleton Négy tesó (Four Brothers) című 2004-ben bemutatott filmjében. Jelenleg Craig Zobel Z for Zachariah című filmjét forgatja Chris Pine és Margot Robbie oldalán.

A Bond-főgonosz szerepe iránt John Travolta is érdeklődött – menedzsere tárgyalt is a szerepről a franchise producerével, Barbara Broccolival –, A legutóbbi főgonosz pedig  a spanyol Javier Bardem figurája volt, a Raoul Silva nevű szereplő, M titkosügynök-csapatának egykori tagja.Kapcsolódó