A Jégvarázs lett minden idők 6. legnagyobb filmes kasszasikere A Jégvarázs lett minden idők 6. legnagyobb filmes kasszasikere

A Jégvarázs lett minden idők 6. legnagyobb filmes kasszasikere

A filmtörténet legnagyobb bevételű alkotásai közé került a Disney legfrissebb egészestés animációs filmje: a Jégvarázs (Frozen) 1,129 milliárd dolláros összbevételével lekörözte a Transformers széria 3. részét, és a 6. helyre került.

A tavalyi Disney-produkciók közül a Vasember 3. hozta a legnagyobb bevételt a stúdiónak, a második helyen azonban már az év végén ott állt a Jégvarázs. A Vasember 3. egyébként tavaly nyár óta az 5. helyet foglalja el minden idők legnagyobb bevételt produkáló filmjeinek toplistáján, de Disney-film a 3. is: a Bosszúállók (The Avengers).

A Jégvarázs mozis pályafutása még nem ért véget, nemzetközi sikerei folytatódnak, ezáltal a következő hónapokban előbbre léphet a listán – állapítja meg a DigitalSpy.

A Jégvarázs Oscar-díjat nyert egészestés animációs film kategóriában, illetve megkapta az amerikai filmakadémia elismerését a főcímdaláért is.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat