Minisorozat készül J. K. Rowling Átmeneti üresedés című regényéből


Háromórás minisorozatot készít J. K. Rowling első felnőtteknek szánt regényéből, az Átmeneti üresedésből (The Casual Vacancy) a BBC és az HBO.

J. K. Rowling: Átmeneti üresedés / The Casual Vacancy

A BBC még 2012 decemberében jelentette be, hogy elkészíti a regény televíziós feldolgozását, amelynek bemutatóját 2014-re tűzte ki. A The Hollywood Reporter értesülései szerint azonban a műből háromórás minisorozat készül a BBC és az HBO együttműködésében.

Az Átmeneti üresedés, amely Rowling első felnőtteknek szóló könyve volt, vegyes kritikákat kapott, mivel az ítészek egy részét meglepte a regény komor témája.

A történet egy látszólag idilli angol kisvárosba, Pagfordba kalauzolja az olvasókat: a városlakók községtanácsi választásra készülnek a negyvenes éveinek elején járó Barry Fairbrother hirtelen és sokkoló halálát követően.

A regény hatalmas siker lett, mintegy 125 000 példányt kapkodtak szét a megjelenését követő első héten és azóta több mint hatmillió példány fogyott belőle.

Rowling fogja ellátni a minisorozat vezető produceri feladatait. A Jonny Campbell által rendezett produkció forgatókönyvét Sarah Phelps jegyzi, a producer Ruth Kenley-Letts.

A forgatási munkálatok nyáron kezdődnek Délnyugat-Angliában.

(MTI)Kapcsolódó