Három új adaptáció is készülhet A dzsungel könyvéből


Az egyik gyártója a Disney stúdió, a rendező Jon Favreau. A film részben élőszereplős lesz, részben számítógépes animációval készül. A fontosabb mellékszerepek kapcsán Lupita Nyong'oval és Scarlett Johanssonnal tárgyalnak.

A dzsungel könyve (1967)

Lupita Nyong’o valószínűleg elszerződik a Mauglit örökbe fogadó farkasmama szerepére, a hollywoodreporter.com szerint a tárgyalások végső fázisukhoz érkeztek. Ezzel szemben Scarlett Johansson nemrég került képbe, ő szólaltathatja meg a hipnotizáló erejű óriáskígyót, Kát, vagyis Sir Kán után a második legfontosabb negatív mellékszereplőnek kölcsönözheti a hangját. Az emberevő tigris Idris Elba hangján fog megszólalni. Azt, hogy Mauglit ki fogja játszani, még nem lehet tudni.

A forgatókönyvet Justin Marks írta, Jon Favreau pedig a film producere is Brigham Taylorral együtt.

A Disneyével nagyjából egyidőben Rudyard Kipling népszerű gyerekkönyvének egy másik feldolgozása is készül a Warner stúdióban. Ez teljes egészében élőszereplős játékfilm lesz, amelyet az az Andy Serkis rendez, aki Gollamot játszotta A gyűrűk urában és A hobbitban. Ugyanakkor Ron Howard – aki épp egy másik regényadaptáción, a Dan Brown-féle Infernón dolgozik – szintén bejelentette a szándékát, miszerint ő is rendezne és producerként is foglalkozna a gyermekregény egy újabb feldolgozásával, szintén a Warner Bros. szárnyai alatt.Kapcsolódó