Rövidfilmekre szakosodott, HD-s tévécsatona indult Romániában


A nemzetközi gyártású rövidfilmek vetítésére összpontosító Shorts TV HD tegnap kezdett sugározni a UPC Románia HD műsorsávján, a 154. pozíción – közölte a Shorts International a Mediafax hírügynökséggel.

Shorts TV HD szórakoztató célú tévécsatorna, amely HD- és VOD-változatban egyaránt működik. A nap 24 órájában sugároz, műsorait tematikus, 30 és 60 perces időtartamú blokkokba csoportosítja.

„A Shorts International több filmfesztivállal is partnerségi megállapodást kötött, ugyanakkor igyekszik felkutatni a legszínvonalasabb helyi produkciókat” – mondta a Shorts International európai, közel-keleti és afrikai ügyekért felelős vezérigazgatója, Alan Musa.

Az április 30-i romániai, HD-s indulás apropóján a Shorts TV HD egy hónapig román rövidfilmeket sugároz, amelyekből egy válogatás a tévéadó nemzetközi műsorára is felkerült. A Shorts TV egyébként 2013 februárja óta van jelen az országban.

A Shorts TV Hollandiában, Franciaországban, Belgiumban, Kelet-Afrikában és Törökországban is sugározza rövidfilmes összeállításait, ugyanakkor vezetősége további piacokat tervez megnyitni 2014-ben. Az Egyesült Államokban ma 20 millió háztartásban nézhető, Európában pedig 2008. november 26. óta van jelen. Tulajdonosa a Shorts International (75%) és a Chellomedia (25%).Kapcsolódó