Az Ernest és Célestine című Oscar-jelölt filmmel indul ma az Anim’est brassói kiadása


Először szerveznek a Cenk lábánál Anim'est kiadást. A bukaresti nemzetközi animációsfilm-fesztivál anyagából készült válogatást ma estétől lehet megnézni, a 21 órakor kezdődő nyitófilm a tavaly Oscarra jelölt Ernest és Célestine.

Csütörtöktől vasárnapig a Tanácstéren tartott szabadtéri vetítéseken, valamint a Brassói Filharmónia épületében rendezendő beltéri vetítéseken nézhetnek az animációs filmek szerelmesei válogatott alkotásokat, amelyeknek egy része nemzetközi fesztiválok díjaival büszkélkedhet.

„Örülünk, hogy több évvel az ötlet megszületése után végre sikerült elhoznunk Brassóba is az Anim’estet – mondta a fesztiváligazgató, Vlad Ilicevici. – A bukaresti kiadásokon vetített animációs filmek legjobbjait akarjuk bemutatni a közönségnek. Nagyon örülünk annak, hogy szabadtéri vetítéseket tarthatunk Románia egyik legszebb főterén.”

Az Anim’est Brassó ma este 21 órakor keződik, nyitófilmje a tavaly César-díjjal és az annecy-i fesztivál nagydíjával kitüntetett, majd Oscarra jelölt, Stéphane Aubier Vincent Patar és Benjamin Renner rendezte Ernest et Célestine. A vetítésen és a közönségtalálkozón részt vesz Benjamin Renner is.

A fesztivál teljes programja
Kapcsolódó