II. Erzsébetről szóló filmet készít Peter Morgan és Stephen Daldry a Netfilxnek


Peter Morgan és Stephen Daldry újabb közös munkájaként a Netflix számára készül a The Crown (A korona) című dráma, amely II. Erzsébet brit királynő életéről szól – írta a The Daily Telegraph.

A nagy sikerű Kártyavár című sorozatot sugárzó Netflix internetes műsorszolgáltató a Sony Pictures Televisionnel tárgyal a 170 millió dolláros költségvetésű produkció elkészítéséről.

A The Crown forgatókönyvét Peter Morgan írja, aki együtt dolgozott Stephen Daldryval a londoni West Enden tavaly bemutatott The Audience (Az audiencia) című darab színpadra állításán. A Helen Mirren főszereplésével játszott The Audience a királynő és a mindenkori kormányfő közötti heti megbeszéléseket idézte fel 1952-től napjainkig.

A The Crown mélyebb betekintést enged majd a királynő életébe, a film története Erzsébet hercegnő és Fülöp herceg 1947-ben megkötött házasságával kezdődik majd. Mivel az alkotás hosszú időszakot ölel fel, valószínűleg három alkalmas korú színésznőre osztják majd II. Erzsébet szerepét.

Peter Morgan írta A királynő című 2006-os film forgatókönyvét is, amelynek középpontjában Lady Diana halála állt. Az uralkodót Helen Mirren alakította, aki Oscar-díjat is kapott játékáért.

(MTI)Kapcsolódó