Kézdivásárhelyen „melegít be” a TIFFszereda


A székelyföldi városok közül elsőként Kézdivásárhelyen tart bemelegítő vetítéseket a TIFFszereda filmfesztivál: június 15. és 17. között esténként 21:30-tól egy-egy filmet nézhetnek meg a filmkedvelők a helyi Jazz Cafe udvarán.

Vasárnap, június 15-én a Bereményi Géza rendezte Eldorádó című alkotás látható a filmvásznon, az est meghívottja pedig a film főszereplője, Eperjes Károly. Hétfőn, június 16-án a Csigák és emberek (Despre oameni și melci, r. Tudor Giurgiu) filmet vetítik – ez az alkotás nyerte a 2012-es Varsói Nemzetközi Filmfesztivál zsűrijének a különdíját. Több nemzetközi díjat elnyert produkció a Deák Krisztina rendezte Aglaja is, amelyet kedden, június 17-én láthat a közönség.

A vetítésekre a belépés ingyenes.

A július 2–6. között Csíkszeredában zajló TIFFszereda idén először ún. warm-up screening sorozattal csalogatja az ötnapos rendezvényre a környék és a szomszédos megyék településeinek filmkedvelő közönségét – a további helyszínekről az elkövetkező időszakban tájékoztatnak, de érdemes követni a TIFFszereda honlapját (www.tiffszereda.ro), illetve Facebook-oldalát is az újdonságokért – közölték a szervezők.Kapcsolódó