17 év után újra forgat Kern András


A Vámos Miklós Halhatatlan című novellája nyomán készülő Gondolj rám forgatása június közepén kezdődik Budapesten, és 35 napig tart. A 100 percesre tervezett film forgatókönyvét a szerzővel duettben Kern András írta, aki Eszenyi Enikő partnereként egyben a film férfi főszerepét is alakítja. A film a tervek szerint 2015 februárjában kerül a magyar mozikba.

Gondolj rám - Kern András - Eszenyi Enikő - Vermes Kata fotója

A film főszereplője egy menő orvosprofesszor, dr. Borlai. Olyasvalaki, akinek hétköznapi rutinfeladat, hogy bizonyos betegeivel közölje valamelyes tapintattal azt a rossz hírt, hogy immár csupán megszámlálható mennyiségű napjuk maradt hátra ezen a sártekén. Ő a legjobb férj, a legszeretőbb apa, a legkedveltebb orvos. Egy napon azonban kollégája ővele közli a rossz hírt. Ő azonban ördögi tervet eszel ki: szépen magára haragítja a szeretteit, a gyerekeit, a feleségét, az anyját, hogy majd ne okozzon fájdalmat nekik, amikor el kell veszíteniük. Ám amikor már mindenkit lebontott maga körül, és egy emberként azt gondolják róla, hogy egy ocsmány, önző, kibírhatatlan alak – még mindig él. Emberi – orvosi – számítás szerint már rég a temetőben kéne lennie. Orvos kollégája sem érti, mi történt. Ekkor megpróbálja visszahódítani mindazokat, akiket magára haragított. Csakhogy a bizalmat sokkal könnyebb elfecsérelni, mint visszaszerezni…

A Gondolj rám lesz a harmadik film, amelyet a népszerű magyar színész rendezőként is jegyez: 1996-ban mutatta be a Sztracsatellát, egy évvel később pedig A miniszter félrelépet – ezúttal rendezőtársa Koltai Róbert volt. Színészként utoljára 2010-ben a Halálkeringő című thrillerben láthattuk a moziban. Új filmje kapcsán a Kossuth- és Jászai Mari-díjas művész elmondta: „Egy igazi dramedyt szeretnék rendezni, egy keserédes komédiát, melyben merünk viccelni a halál közelségével és eközben váratlan fordulatok is akadnak majd bőven.”

A Gondolj rám két főszereplője Kern András és Eszenyi Enikő, a további szerepeket Majsai-Nyilas Tünde, Szilasi Blanka, Rajhona Ádám, Puskás Tamás, Börcsök Enikő, Liptai Claudia, Zsurzs Kati, Papp János, Fesztbaum Béla, Cserna Antal, Törőcsik Franciska és Elek Ferenc alakítják. A film operatőre Ragályi Elemér, a zeneszerző Presser Gábor.

A film a Gondolj rám Kft. gyártásában, a Tivoli Filminvestments Kft. és az Inzert44 Kft produkciójában készül, a producer Szekeres Dénes. A költségvetés hozzávetőlegesen 355 millió forint lesz, amelynek felét Magyar Nemzeti Filmalap biztosítja – közölte ma a produkció.Kapcsolódó