Készül az eddigi legdrágább kínai történelmi akciófilm


A Dragon Blade költségvetése 65 millió dollár. Főszerepét Jackie Chan alakítja, a kínai sztár mellett római katonaként felbukkan John Cusack és Adrien Brody.

Daniel Lee: Dragon Blade - Jackie Chan

A felvételek számos helyszínen folynak: a stáb hamarosan a történelmi Tunhuang városban forgat, de mennek a Góbi-sivatagba is – mondta el Chan a most zajló sanghaji filmfesztiválon.

A Daniel Lee rendezésében születő Dragon Blade egy elveszett római légió történetét eleveníti fel, amely Kr. e. 48-ban vonult be a Kínai Birodalomba.

Cusack Lucius római tábornokot játssza, aki a Han-dinasztia területére vezette ezer katonáját, Brody pedig Tiberiust alakítja, aki százezer fős sereg élén indult Lucius nyomába. Chant a nyugati területek parancsnokaként láthatják a nézők, ő Luciusszal szövetkezve védelmezi a kínai határt.

„Kína a filmvilág jövője. Nagy megtiszteltetés együtt dolgozni olyan filmes tehetségekkel, mint Jackie Chan, Daniel Lee vagy a színésznő Susanna Tsang. Jackie Chan filmjein nőttem fel, tisztelem a tehetségét, energiáját és szellemét. Nagyszerű kaland lesz számomra ez a film” – jelentette ki Cusack.

A Dragon Blade az első film, amely az újonnan alakult pekingi állami filmes és televíziós alaptól (Beijng Cultural Assets Chinese Film & Television Fund) kapott támogatást. A produkció megvalósítását a Sparkle Roll Media Corporation, a Huayi Brothers Media, a Shanghai Film Group, a Home Media & Entertainment Fund és a Tencent Video is támogatja.

A Dragon Blade című filmet Kínában és a nemzetközi piacon is háromdimenziós IMAX-technológiával forgalmazzák, a premierre a kínai holdújévkor, 2015. február 19-én kerül sor.

(MTI / The Hollywood Reporter)Kapcsolódó