Husz Jánosról készül életrajzi film Csehországban


A sztori Husz János erkölcsi dilemmáira fog összpontosítani, és elmeséli a konstanzi zsinatra vezető útjának, letartóztatásának és máglyahalálának a történetét. A Cseh Televízió gyártásában készülő életrajzi tévéfilm kétrészes lesz.

Husz János

A film költségvetése 45 millió cseh korona. A június 14-én kezdődött forgatást 58 naposra tervezik, 18 történelmi jelentőségű helyszínnel Csehország-szerte. A szereplőgárdája is népes lesz, körülbelül 2000 statisztával fognak dolgozni – értesült a Film New Europe.

A filmet Jiří Svoboda rendezi, operatőre Vladimir Smutny. A forgatókönyvet Eva Kantůrkova írta. A 15. századi reformátort Matej Hadek alakítja.

„Ez lesz a legelső film, amely egy új, speciálisan a kézi filmezésre alkalmazott kamerával fog készülni. Az ARRI AMIRA a digitális rögzítési technológia teljesen új prototípusa” – nyilatkozta a produkciós menedzser, Jaroslav Kucera.

Az életrajzi film Husz János halálának 600. évfordulója alkalmával készül, bemutatóját ezért 2015. július 6-ára tervezik.Kapcsolódó