Eldőlt az I. Magyar Forgatókönyv Börze 12 fős mezőnye Eldőlt az I. Magyar Forgatókönyv Börze 12 fős mezőnye

Eldőlt az I. Magyar Forgatókönyv Börze 12 fős mezőnye

Meghozta döntését a Hegedüs Bálint, Kőrösi Zoltán, Krigler Gábor és Lovas Balázs forgatókönyvírók alkotta előzsűri. Ennek értelmében a következő 12 filmterv került az I. Magyar Forgatókönyv Börze mezőnyébe.

  • Dési András – Móray Gábor: Titkos pizsama – dráma/thriller
  • Domokos Gábor: Speedy – bűnügyi thriller
  • Dunaveczky Anikó – Fonyódi Tibor: Torda – A Fekete Vitéz legendája – történelmi kalandfilm/fantasy
  • Haas Anna: A feleséged vagyok, nem a cseléded – romantikus vígjáték
  • Madarász István: A legyőzhetetlenek – kalandfilm/ifjúsági
  • Matuz János: A Hold túlsó oldalán – thriller/dráma
  • Nagy Tibor: Real Time – thriller
  • Odegnál Róbert: A hívó – animációs film/film noir/sci-fi/thriller
  • Sallai Ervin: Pedalománia – vígjáték/dráma
  • Saufert Ákos: Neon éjszakák – dráma/ifjúsági
  • Tasnádi István: Memo – dráma
  • Zakariás László – Hamvas Dániel: A Lada – krimi/vígjáték

A kiválasztott 12 alkotó októberben részt vehet egy forgatókönyv-fejlesztői workshopon, hogy aztán decemberben a magyar produceri és rendezői társadalom előtt bemutathassa filmötletét, s induljon az MFB 1 millió forintos fődíjáért.

A Forgatókönyv Börze versenyprogramjában részt vevő 12 forgatókönyv alkotói 2008. október közepén egész napos forgatókönyvírói workshopon vehetnek részt, ahol személyes konzultációk során fejleszthetik tovább forgatókönyvüket – kreatív tanácsadók: Enyedi Ildikó rendező-forgatókönyvíró, Prekop Gabriella forgatókönyvíró-dramaturg, valamint Hegedüs Bálint és Krigler Gábor forgatókönyvírók.

A 2008. december 5–6-án, Budapesten megrendezésre kerülő első Magyar Forgatókönyv Börzén a kiválasztott 12 forgatókönyvíró lehetőséget kap arra, hogy egy egynapos felkészítés után egy pitch fórum keretében bemutassa filmötletét a rendezvényen megjelenő magyar rendezőknek és producereknek a forgatókönyv eladásának reményében. Ezt követően a börzén részt vevő alkotók személyes konzultációt folytathatnak az érdeklődő szakmabeliekkel.

A 12 döntős alkotás közül neves személyiségekből álló szakértői zsűri választja ki 2008 Legjobb Magyar Forgatókönyvét, mely 1 millió forintos pénzdíjban részesül a Magyar Televízió felajánlásából. A pénzdíjon túlmenően az MTV a fődíjas forgatókönyv megvalósításába koprodukciós partnerként is be kíván szállni, gyártási kapacitását felkínálva. A fődíj mellett a Filmjus Egyesület jóvoltából egy 500 000 forintos különdíjat is kiosztunk. A zsűri tagjai: Bereményi Géza forgatókönyvíró, rendező – a zsűri elnöke, Divinyi Réka forgatókönyvíró, Köbli Norbert, a Magyar Forgatókönyvírók Egyesületének elnöke, Lovas Balázs forgatókönyvíró a Fade In képviseletében, valamint Dr. Sipos Pál, a Magyar Televízió kulturális főszerkesztője.

A rendezvény párhuzamosan ad otthont a Visegrádi Országok Forgatókönyvíró Konferenciájának is. A kétnapos szakmai konferencia keretében a régióbeli országok (Ausztria, Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia) vitatják meg forgatókönyvíróik és producereik szakmai együttműködésének lehetőségeit. A Visegrádi Forgatókönyvírói Konferencia keretében erősítenénk a régióbeli országok filmíróinak, producereinek, rendezőinek az eszmecseréjét kerekasztalok és szakmai előadások keretében. A szakemberek és érdeklődők a program során a határainkon túl tekintve képet kaphatnának a közép-európai forgatókönyvírás és projektfejlesztés helyzetéről, valamint a regionális koprodukciós lehetőségekről.

honlap: www.fadein.eu

Forrás: film.hu

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat