2017 tavaszán jön az új Tűzgyűrű


„Zöld lámpát” kapott a Tűzgyűrű (Pacific Rim) című akció-sci-fi második része: Guillermo del Toro már dolgozik a 3D-sre tervezett második rész forgatókönyvén, és a bemutatót 2017. április 7-én tartják. A rendező ráadásul animációs filmsorozatot is tervez a tengeri szörnyekkel harcoló robotok témában – utóbbi bemutatója még korábban várható.

Bár Guillermo del Toro 2013-as Tűzgyűrűje nem volt anyagi bukás, sikere mégsem volt a „rokon” Transformers-filmekéhez fogható. Alig csusszant a 100 millió dolláros bevételi küszöb fölé az Egyesült Államokban, bár a külföldi forgalmazásban jobban szerepelt, végül összesen 411 milliós bevétel folyt be. A rajongók abban reménykedtek, hogy ez elég lesz ahhoz, hogy a sequelt is elkészítsék – írja a collider.com.

A Universal Pictures tegnap jelentette be a bemutató tervezett dátumát, a forgalmazást is maga fogja megoldani, miután tavaly összerúgta a patkót a korábbi forgalmazó Warner Bros.-szal. Azt is bejelentették, hogy Guillermo del Toro ül vissza a rendezői székbe. A forgatókönyvet az első Pacific Rimet is jegyző Travis Beachammel együtt írja, bár ő ezúttal kisebb részben fog hozzájárulni a végeredményhez, mivel jelenleg a Hieroglyph című tévésorozat könyvén dolgozik.

A mexikói származású rendező jelenleg a Crimson Peak című thrillerén is dolgozik, amelyben egy fiatal feleség fog rádöbbenni arra, hogy elbűvölő élete párja valójában más, mint akinek mondja magát, s amely 2015-ben kerül a mozikba.

 Kapcsolódó