Kocsis Ágnes új filmjéhez keresnek amatőr szereplőket


Kocsis Ágnes következő filmjének férfi és női főszereplőjét, illetve további szereplőit keresik. Július 31-ig lehet jelentkezni.

„Egyelőre annyit mondanék, kicsit titokzatosan, hogy egy 35–40 közötti nő a főszereplője, aki az élete során sok mindenen átment, így különösen érzékennyé vált, és rengeteget tud az életről; a férfi főszereplő pedig egy 45–50 körüli férfi, aki a szakmájában felért a csúcsra, egy valódi intellektus, ám aki szintén nehéz időszakot él meg, és kénytelen átértékelni az életét. Elsősorban a kettejük kapcsolatáról szól a film, és még sok miden másról is, de ezt most még nem árulnám el…” – árulta el egy interjúban Kocsis Ágnes.

A Pál Adrienn és a Friss levegő rendezője két „erős jelenlétű” figurát keres, akik közt megfelelő korkülönbség van, és akik nagyon jól működnek majd együtt. Fontos az eszköztelen színészi játék és a természetesség, akárcsak Kocsis Ágnes korábbi filmjeiben, az ideális szereplő pedig két „tehetséges, érzékeny amatőr, aki igazán önmaga tud lenni, manírok nélkül, és meg tud tanulni egy kis szöveget, rendezői segítséggel, és sok próbával meg tudja oldani ezt a feladatot”.

Kocsis Ágnes korábban is szívesen dolgozott amatőr szereplőkkel: a Pál Adrienn termetes ápolónőjének szerepére nem talált hivatásos színészt, ám ekkor már mögötte volt a Friss levegő tapasztalata – első nagyjátékfilmjének 17 éves főszereplője sosem tanult színészetet.

A rendező arra kér mindenkit, hogy „bátran jelentkezzen, ha ráillik akárcsak egy kicsit is a leírás. És azt is nagyon kérném, hogyha bárki ismer olyasvalakit, akire ráillhet, akkor beszélje rá, hogy jelentkezzen. Különösen a félénk, visszahúzódó emberek jelentkezésének örülnék. Sokszor ők a legjobbak. Bizony.”

Az érdeklődők jelentkezését július 31-ig várják az eden@bannercasting.hu e-mail címen, fényképpel, elérhetőséggel. A castingcég munkatársai mindenkivel felveszik a kapcsolatot – ígérik a szerkesztőségünkhöz eljuttatott levélben.Kapcsolódó