Románia a Japán kutyát nevezi Oscarra Románia a Japán kutyát nevezi Oscarra

Románia a Japán kutyát nevezi Oscarra

Tudor Cristian Jurgiu első egészestés filmje, a Câinele japonez fogja képviselni Romániát 2015-ben A legjobb külföldi filmalkotás Oscar-díjáért zajló versenyben – jelentette be ma délben Mihail Kogălniceanu, az Országos Filmközpont (CNC) vezérigazgatója.

A filmet szavazással választotta ki az Eugenia Vodă, Magda Mihăilescu, Dana Duma, Cristina Corciovescu, Irina Margareta Nistor és Iulia Blaga filmkritikusok, valamint a Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál művészeti vezetője, Mihai Chirilov alkotta zsűri – adta hírül a Mediafax.


Kritikánk itt


Tudor Cristian Jurgiu első nagyjátékfilmjét a San Sebastian-i fesztivál New Directors nevű versenyszekciójában mutatták be, majd elnyerte a debütfilmes szekció díját a Varsói Nemzetközi Filmfesztiválon. A film további díjakat nyert Vilniusban és a kolozsvári TIFF-en is.

A TIFF igazgatója, Tudor Giurgiu úgy véli, „okos” döntés ezt a filmet nevezni az idegen nyelvű filmek versenyébe: reméli, hogy az óceánon túl is sikert arat majd, mert „érzékeny” alkotás.

A mezőnyben Mundruczó Kornél Fehér istene képviseli majd Magyarországot, lengyel „színekben” pedig Pawel Pawlikowski Idája indul.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat