Ellen Burstyn 82 évesen csapott fel rendezőnek Ellen Burstyn 82 évesen csapott fel rendezőnek

Ellen Burstyn 82 évesen csapott fel rendezőnek

Az ördögűző sztárja valós eseményeken alapuló filmet rendez: a téma Danny Sherman producer életútja. A film címe Bathing Flo, a női főszerepet Ellen Burstyn maga alakítja.

A színésznő elmondta a deadline.com-nak, hogy régi vágya válik valóra a rendezéssel: mindig is meg vágyott erre, de a 70-es évek tapasztalatai elvették a kedvét a rendezéstől, ugyanis annak idején ez a férfiak kiváltsága volt. „Amikor az AFI (American Film Institute / Amerikai Filmintézet) pályázatot hirdetett workshopot hirdetett rendező hölgyek számára, elsők között jelentkeztem. Csináltam egy nagyon szimpatikus rövidfilmet, és feltettem magamban, hogy rendezőnek kell lennem, de nagyon lefoglalt a színészkedés, és ahányszor szóba jött a téma, azonnal rá kellett jönnöm, hogy ezen a területen a nőket elbátortalanítják” – nyilatkozta a Ellen Burstyn, aki úgy érzi, ma sokkal könnyebb a helyzete.

A Bathing Flo egy New York-i férfi történetét meséli el, akinek szüksége van egy helyre, ahol éjszaka meghúzhatná magát. Felajánlják neki, hogy ingyen lakhat egy házban, ha gondját viseli annak. A főszereplő hamarosan rájön, hogy nem egy üres házról van szó: Flo lakik benne, az ajánlattevő férfi édesanyja, és hogy a lakás rendben tartása mellett őrá is vigyáznia kell.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat