Till Attila kerekesszékes gengszterfilmet forgat


Szeptember 8-án kezdődött a Tiszta szívvel 38 naposra tervezett forgatása. Till Attila második nagyjátékfilmje budapesti helyszíneken forog, főszerepeiben Thuróczy Szabolcs, Balsai Móni, Fenyvesi Zoltán kerekesszékes maratonfutó bajnok és az SZFE-n végzős Fekete Ádám lesz látható.

A film alapkérdése az, hogy nagyobb bűn-e elhagyni egy fogyatékkal született gyereket vagy bérgyilkosként mocskos gengsztereket kivégezni. Az akciódús történet középpontjában lévő húszéves fiú, a haverja és egy volt tűzoltó mindennél jobban retteg, hogy teljesen feleslegesek a társadalom számára. Amikor kiderül, hogy az alvilág számára is azok, akkor aztán igazán bevadulnak.

A Magyar Nemzeti Filmalap 285 millió forintos támogatásával a Laokoon Filmgroup gyártásában készülő film forgatókönyvét Till Attila írta, a forgatóköny fejlesztését és a gyártáselőkészítést a filmalap korábban már 14 millió forinttal támogatta. A film producere Stalter Judit, Rajna Gábor és Sipos Gábor, operatőre Juhász Imre, látványtervezője Ágh Márton.

A film mozibemutatóját 2015 őszére tervezik – közölte ma a Magyar Nemzeti Filmalap.
Kapcsolódó