Autósmozi a 14. Filmtettfeszten


Egyedülálló kezdeményezéssel várja a filmek szerelmeseit Székelyudvarhelyen a 14. Filmtettfeszt: igazi drive-in moziban nézhetik meg az Isteni műszakot azok, akik október 3-án, pénteken 22 órakor begördülnek a helyi a Kaufland parkolójába.

A világ legelső autósmozija 1933-ban kezdte el működését New Jersey-ben. Egy vegyszergyáros iparmágnás szabadalmaztatta az ötletet, miután saját kertjében alaposan letesztelte. A 20. század derekán Amerika-szerte divatos szórakozássá vált, gombamód szaporodtak el az autós mozik az országban. Egy csipet Amerika, egy kis nosztalgia, és egy fekete humorú magyar vígjáték találkozik tehát össze most a Filmtettfeszten: Isteni műszak a Kaufland előtti parkoló autósmozijában.

Filmtettfeszt 2014

A film Bodzsár Márk rendezése. Főszereplője Milán, egy félig horvát, félig magyar srác, aki a horvát seregből dezertálva 1992-ben, a délszláv háború második évében szökik át Jugoszláviából Magyarországra. Korábban orvostanhallgató volt, így a budapesti mentősöknél szerez magának munkát. Két állandó társa Kis Tamás, a mentőautó sofőrje és Fék doktor, a háromfős éjszakai rohammentő csapat főnöke. Életeket mentenek meg, időnként hagyják meghalni az időseket és a gyógyíthatatlan betegségben szenvedőket, sőt még az is előfordul, hogy siettetik a halálukat. A pénzre Milánnak is szüksége van, mert ki akarja szabadítani a szarajevói ostromgyűrűben rekedt bosnyák menyasszonyát, ezért alkut köt társaival.

Az Isteni műszak számos nemzetközi fesztiválon versenyzett, és elnyerte a zsűri különdíját a 6. CinÉast Filmfesztiválon, Luxemburgban.

A filmet román felirattal vetítjük. A belépés ingyenes. A korhatár: 16 év.

A részletes székelyudvarhelyi program itt.

Az Isteni műszak összes filmtettfesztes vetítése itt.Kapcsolódó