Gyerek- és ifjúsági filmek a 14. Filmtettfeszten Gyerek- és ifjúsági filmek a 14. Filmtettfeszten

Gyerek- és ifjúsági filmek a 14. Filmtettfeszten

Nem csak a felnőttek szórakozhatnak a Filmtettfeszten: a program idén is várja a legkisebbeket és a mozizni vágyó kamaszokat egyaránt. A műsoron: Bogyó és Babóca 3., Vili, a veréb, Aura és Berosált a rezesbanda. A belépés ingyenes.

Bogyó, Babóca és kis barátaik harmadik évadban, új kalandokkal térnek vissza a vásznakra. A Játszótársak ismét Bartos Erika meséi és rajzai alapján készült Krizsanics Antonin és M. Tóth Géza rendezésében. Az új epizódokban Gömbi, a kis virágbogár tornyot épít, napraforgók mosolyognak, egy Gomba elveszíti a kalapját, feltűnik a titokzatos Csillaglány – aki természetesen csillag alakú házikóban él –, a Bodobács és a Hörcsög pedig kürtős kalácsot árul. A katicalány és a csigafiú barátaival síel, focizik, bábszínházba megy vagy társasjátékozik – az óvodások örömére. A KEDD Animációs Stúdió rajzfilmfiguráinak hangját ezúttal is Pogány Judit kölcsönzi, aki így már közel 100 különböző hangon szólal meg a Bogyó és Babóca mesékben. A filmet erdélyi premierként vetíti a filmtettfeszt. További adatok, képek és a hét városban zajló vetítések időpontjai itt.

Filmtettfeszt 2014

A klasszikus magyar rajzfilmek kedvelőit a Vili, a veréb kópéja várja. Egy budapesti kisfiú kedvenc szórakozása parittyával lövöldözni a madarakra, amiért Verbéna, a tündér keményen megbünteti: Vili maga is verébbé változik. Ettől a pillanattól kezdve igen kalandos út és sok-sok tanulás vezet addig, amíg kiérdemli, hogy Verbéna visszavarázsolja gyerekké. Többet a Gémes József rendezte, 97 perces rajzfilmről és vetítési időpontjairól itt.

A nagyobbakat szólítja meg az Aura című sci-fi. A filmet Bernáth László rendezte, akinek a Sherlock Holmes nyomában című gyerekkrimijét nagy sikerrel vetítette tavaly a Filmtettfeszt. Ezúttal négy tinédzser áll a középpontban, akik a semmi közpén ébrednek egy autóban: reggel kellene legyen, mégis sötét van: egy hatalmas burok veszi őket körül, amely nem engedi át a fényt. Rövidesen rájönnek, hogy ki kell jutniuk, különben elveszítik egyik társukat. További részletek a 80 perces filmről és vetítési időpontok itt.

Mátyássy Áron filmrendező legfrissebb munkája, az 52 perces Berosált a rezesbanda egy vidéki iskola diákjainak a története. Az osztály nehezen viseli az új tanár szigorát – képes egy óra alatt kétszer is lefeleltetni a társaságot, s még ez a legkisebb hibája! –, úgyhogy eltérítik az iskolabuszt, és az erdőben ütnek tanyát. Nemsokára azonban rá kell jönniük, hogy nem a rettegett Riminyák tanár úr a legszörnyűbb parancsnok, aki utasításokat adhat nekik. A film forgatókönyvét Csukás Isván írta. További részletek és vetítési iidőpontok itt.

Filmtettfeszt 2014

A gyerekeknek szóló és ifjúsági filmeket hétvégén, október 4-én és 5-én lehet megnézni a 14. Filmtettfeszten. A belépés ingyenes.

A fesztivál részletes műsora itt.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat