Némafilmsztárok arcképcsarnoka – kiállítás a Filmtettfeszten


Látványos és kalandos időutazásra hívja a székelyudvarhelyi filmrajongókat a 14. Filmtettfeszt Magyar Filmnapok. A Némafilmsztárok arcképcsarnoka főképp magyar, kivándorolt és külföldön híressé vált filmcsillag életútjába és karrierjébe enged bepillantást. A kiállításnak a székelyudvarhelyi Városi Könyvtár ad otthont, a megnyitó pénteken, október 3-án 17:30-kor kezdődik.

14. Filmtettfeszt 2014 – Székelyduvarhelyi kiállítás - Bánky Vilma

A székelyudvarhelyi Szabó Károly egyedülálló képeslapgyűjteménye az 1920-as, 1930-as évek filmcsillagjainak a portréit foglalja magába, és kiegészül az egykori Udvarhelyi Híradó mozihirdetéseivel.

A látogató ízelítőt kaphat a némafilm hőskorának nemzetközi és magyar filmtörténetéből, ugyanakkor a kiállítás két dívája Greta Garbo és Karády Katalin, akiknek a karrierje túlhaladta a némafilm korszakát, és a hangosfilmben teljesedett ki.

A bemutatott színészek közül többen – köztük Putty Amália, Esterhazy Ágnes, Verebes Ernő – külföldön lettek híresek, Berlinben vagy Hollywoodban futottak be karriert. A kiállítás érdekessége, hogy benne fotó és film kapcsolatát kreatív módon egészíti ki a képzőművészet.

A teljes székelyudvarhelyi program itt. A belépés minden vetítésre és kísérőprogramra ingyenes.Kapcsolódó