Imázsfilm Magyarországról


A legalább 5, de maximum 10 perces imázsfilm készítésére írt ki pályázatot az Új Udvar Kft. és a Daazo.com. A pályázat címe: Magyarország – érdekesebb, mint gondolnád. A benyújtott alkotásoknak Magyarország kultúrájáról, történelméről, tájegységeiről, egyéb jellegzetességeiről kell szólniuk, egyedien és tömören.

A film alapvetően külföldi nézők számára készül, tehát az értékelés egyik fő szempontja, hogy érthető és élvezhető képet kapjanak a szóban forgó témáról – áll a felhívásban. A kisfilm vezérfonalát, a benne szereplő magyar látványosságokat és kulturális sajátosságokat az alkotókra bízzák. Előnyt jelent az ötletes, személyes hangvételű elemek használata, amelyek közvetlenül vonják be a nézőt. Érdemes minél inkább egy-egy témára, motívumra koncentrálni, akár a közvetlen környezetünkben fellelhető magyar jellegzetességek bemutatásával – fogalmaz a kiírók közleménye.

A díjak:

  • 1. helyezett – 500 000 Ft
  • 2. helyezett – 200 000 Ft
  • 3. helyezett – 100 000 Ft

A zsűritagok között lesz Halász Dóra, a Daazo.com projektmenedzsere és Szenoner Noémi, a Buda Arts & Crafts and Design Market kreatívigazgatója.

A nevezés ingyenes, egy pályázó több alkotással is jelentkezhet műfaji kötöttségek nélkül.

Részletek a daazo.com-on.Kapcsolódó