Játékfilm készül a móri gyilkosról


Sándor Pál filmrendező, producer nagyjátékfilmet készít Nothoff Ingrid Én vagyok a móri mészáros című tényfeltáró könyvéből.

A 2002 májusában elkövetett móri bankrablás, amely nyolc emberéletet követelt, mindeddig a Magyarországon elkövetett legsúlyosabb köztörvényes bűncselekmény. Az elkövető az a Nagy László volt, akit 2007 februárjában a veszprémi postásgyilkosság gyanújával vettek őrizetbe, s aki 2007 júliusában a cellájában fölakasztotta magát.

Előtte még a börtönből kicsempészte és feleségéhez juttatta naplóját, arra kérve az asszonyt, hogy a naplót adja át Nothoff Ingrid bűnügyi újságírónak. Ez volt az alapja a tényfeltáró könyvnek – mondta az újságíró. Július 1-jén jelent meg az Én vagyok a móri mészáros című kötet, amelyre felfigyelt Fábry Sándor, és Sándor Pál rendező figyelmébe ajánlotta.

A könyv szerzőjét több filmrendező is megkereste, de Nothoff Ingrid örömmel vette és nagy megtiszteltetésnek tartja Sándor Pál, a Régi idők focija, és a Ripacsok rendezőjének ajánlatát. A megállapodásban az újságíró csak annyit kötött ki, hogy szakértőként kíván részt venni a film készítésében. A stáb reményei szerint jövőre el is kezdődhet a forgatás – jegyezte meg Nothoff Ingrid.

Forrás: MTI
Kapcsolódó