Rövidfilm-pályázat Schumann zenéjére


Robert Schumann IV. szimfóniájának egyik szabadon választott részletére készített rövidfilmekkel vehetnek részt középiskolás diákok a Budapesti Fesztiválzenekar pályázatán.

A Lásd, amit hallasz című filmversenyen egyénileg, vagy csoportosan – maximum 5 fős csapatokat alkotva – lehet indulni. A film műfaja és technikája szabadon választott, kamera híján mobiltelefonnal vagy számítógépes animációs programmal is készülhet – közölte a Budapesti Fesztiválzenekar pénteken az MTI-vel.

A szervezők nem profi reklámfilmeket vagy videoklipeket várnak, hanem muzsikába ágyazott, képekben elmesélt hangulatokat, érzéseket, történeteket. A pályázat célja, hogy a fiatalok a zene által inspirálva, rövidfilmben mutassák be gondolataikat az őket körülvevő világról.

A jelentkezési határidő október 31., az elkészült filmek beküldési határideje 2015. február 13.

A zsűri elnöke Mundruczó Kornél filmrendező, tagjai Rév Marcell operatőr, Takács-Nagy Gábor, a Budapesti Fesztiválzenekar első vendégkarmestere és Deák Zsuzsanna, a Daazo munkatársa. A zsűri által kiválasztott nyertes csapat részt vehet a zenekar egyik nemzetközi turnéján.

A díjátadó gálát 2015. február 22-én rendezik a Művészetek Palotájában, ahol bemutatják a döntőbe jutott filmeket, és a végső választást követően átadják a díjakat.

(MTI)Kapcsolódó