Corneliu Porumboiu újra forgat


A román filmrendező Comoara (A kincs) címmel forgatja új filmjét, amelyet forgatókönyvíróként is jegyez. A premier Romániában lesz, 2015-ben.

Az egy hónaposra tervezett forgatás helyszíneit a Teleorman megyei Islaz faluban és Bukarestben találták meg.

Corneliu Porumboiu

A film középpontjában két kincskereső áll, aki egy sor meglepő kalandon megy keresztül. A főszerepeket Toma Cuzin (Câinele japonez / A japán kutya, Domnişoara Christina) és két amatőr, Adrian Purcărescu és Corneliu Cozmei alakítja, utóbbiakat egy három hónapos casting során választottak ki – tudta meg az adevarul.ro.

Operatőrként Corneliu Proumboiu korábbi alkotótársát, Tudor Mirceát választotta (Când se lasă seara peste Bucureşti sau Metabolism), a producer pedig Marcela Ursu a 42 Km Filmtől. Koprodukciós partner a Les Films de Worso és a Rouge International. Az Országos Filmközpont 1 574 000 lejt ítélt meg a produkciónak, de az HBO Románia és az Arte France is támogatja.

Corneliu Porumboiu „román új hullám” egyik jelentős képviselője, számos nemzetközi díjat nyert Forradalmárok (A fost sau n-a fost?) és a Rendészet, nyelvészet (Poliţist, adjectiv) című filmjeivel.Kapcsolódó