Ridley Scott ebola-témájú tévésorozaton dolgozik


Ridley Scott és Lynda Obst producerként dolgozik egy televíziós minisorozaton, amely az 1994-ben megjelent, The Hot Zone című Richard Preston-könyv alapján készül. A téma: a vérzésesláz-járványok, köztük az ebola.

A sorozat a Fox megrendelésére készül, a forgatókönyvet pedig Jeff Vintar írja.

Ridley Scott és Lynda Obst régóta tervezi a filmet – az adaptációs jogokat kevéssel a Preston-könyv megjelenése után vásárolták meg –, viszont csak az utóbbi hónapokban kezdtek foglalkozni a tévésorozattal. Korábban egészestés mozifilmben gondolkoztak, amelynek a főszerepét Jodie Foster alakította volna, viszont a két producer úgy gondolja, mégis a tévésorozat az ideális forma a téma feldolgozására, ugyanis „nagyobb szabadságot biztosít, mint egy film hagyományos, három felvonásos szerkezete”.

A bestseller írója, Richard Preston jelenleg újabb kutatásokat folytat a témában, folytatja a könyv alapjául is szolgált, a The New Yorkerben 1992-ben megjelent cikkét, Scott és Obst pedig számít az új anyagra: a tévésorozatban is fel szeretnék használni.

A sorozat maga történeti szemszögből közelít az ebola-járványokhoz, többek közt szó lesz benne arról az 1989-es kutatóintézeti balesetről is, amelynek során majmok fertőződtek meg az Ebola-vírus egyik mutáns változatával.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) legfrissebb adatai szerint az aktuális ebola-járvány áldozatainak száma 4555, ennyien haltak meg a hét országban regisztrált 9216 beteg közül.Kapcsolódó