Christian Bale játssza Steve Jobsot


A korábban felröppent hollywoodi pletykákat ezúttal a forgatókönyvíró, Aaron Sorkin is megerősítette: Christian Bale leszerződött Steve Jobs szerepére. Ráadásul casting nélkül.

„A legjobb színészre volt szükségünk a palettáról egy bizonyos korosztályon belül, és ez Chris Bale. Nem kellett meghallgatásra jönnie. Csak egy találkozó volt” – idézi a rendezőt a The Hollywood Reporter. A lap szerint Bale neve már akkor felmerült, amikor még David Fincher lett volna az életrajzi film rendezője. Bale előtt Leonardo diCaprióval folyt tárgyalás a szerepről, a C-terv pedig Matt Damon, Ben Affleck vagy Bradley Cooper lett volna, ha Christian Bale-lel sem tudnak megegyezni.

A film alapja Walter Isaacson 2011-ben megjelent, Steve Jobs című életrajzi könyve. A film rendezője Danny Boyle, a forgatás már a következő hónapokban megkezdődik.

Sorkin úgy véli, Bale-nek „több szót kell kimondania ebben a filmben, mint általában három másik filmben összesen”, ugyanis „nincs olyan kép vagy jelenet, amelyikben ő ne szerepelne […] szóval ez egy rettentő nehéz szerep és ő zúzni fogja”.Kapcsolódó