Reisz Gábor rövidfilmjei a Daazón


A VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan magyarországi premierje kapcsán a négy korai Reisz-kisfilmet mutat be a daazo.com.

Csütörtökön mutatták be a magyar mozik Reisz Gábor Karlovy Varyban debütált, majd a CineFesten díjazott VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan című nagyjátékfilmjét. A Daazo.com a bemutató kapcsán négy korai Reisz-kisfilmet mutat be:

  • A tagadás oka, őszintén (2006) a rendező egyik első munkája. A különös hangulatú film megelőlegezi a most bemutatott nagyjátékfilm Budapest-képét és központi problematikáját: a fiatalság útkeresését. Reisz Gábort ezzel a filmjével vették fel a Színház- és Filmművészeti Egyetemre. Elérhető itt.
  • A Valakinek a valamije (2009) egy váratlan örökséget feldolgozó, elveszett fiatal férfi belső küzdelmét és bizonytalanságát ábrázolja érzékenyen. Megnézhető itt.
  • A Külalak (2011) egy identitásválságba került, tiszta gyökereihez visszatérni vágyó yuppie szorongásait mutatja be. Elérhető itt.
  • A Nekem Budapest című szkeccsfilm Reisz Gábor által rendezett szegmense, a Péter (2013) Jakab Juli első filmszerepe. A színésznő egyben a film forgatókönyvének írásában is résztvett, éppúgy, mint a Külalak vagy a Valakinek a valamije esetében. A Péterben is fontos szereplő a város, melynek misztikus hátterében bontakozik ki egy fiú magára találásának csöndesen megrendítő története. Megtalálható itt.


Kapcsolódó