Vasárnap zárult a kolozsvári gyerekfilmhét


A Transilvania filmfesztiválhoz kapcsolódó EducaTIFF legújabb fejezete október 27-én kezdődött és november 2-án zárult. A 8+, 11+ és 15+-os kategóriákban lezajlott vetítéseken kb. 3000 gyerek vett részt kísérőtanáraikkal együtt.

A szervezők ma délutáni közelménye szerint nem 27 tanintézmény vett részt a rendezvényen, mint ahogy arra eredetileg számítottak: összesen 37 kolozsvári, illetve környékbeli iskolából érkeztek csoportok a nekik szánt vetítésekre.

EducaTIFF

A 14 filmből álló válogatást három kategóriában vetítették: külön korhatár-besorolást kaptak a II–IV. osztályosoknak, az V–VIII. osztályosoknak, valamint a IX–XII. osztályosoknak ajánlott mozgóképek. A válogatást műfaji változatosság jellemezte, voltak köztük dokumentum-, animációs és kalandfilmek egyaránt.

Az EducaTIFF programot 2009-ben kezdeményezte a Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál: szervezői minden évben filmes és mozgóképes oktatási céllal válogatnak össze filmeket a média hatásaira legérzékenyebb korosztályok számára.Kapcsolódó