Magyar Filmnapok Temesváron


Első ízben filmnapozik a temesvári Csiki Gergely Állami Magyar Színház november 27. és 30. között. A négy napos rendezvény alatt főleg az újabb, a romániai mozikban és televíziókban ritkán vetített filmek kerülnek majd terítékre. A mai magyar filmművészetről reprezentatív képet nyújtó filmvetítések mellett, egyéb érdekes programokon is részt vehetnek az érdeklődők.

A Magyar Filmnapok projekt A Bánsági Közösségért Egyesület, a Balassi Intézet – Bukaresti Magyar Intézet, valamint a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház együttműködésének köszönhetően kelt életre.

A négy nap fő célja egy olyan magyar kulturális hétvége megszervezése, amelynek során a résztvevők a kisjátékfilmek, nagyjátékfilmek (pl. A vizsga, Nejem, nőm, csajom, Final Cut), dokumentum- és animációs film (Az ember tragédiája) mellett, kiállításon, koncerten, és magyar gasztronómiai bemutatón is részt vehetnek.

A Filmtett idei alkotótáborában készült filmeket is levetítik, november 28-án, pénteken 18:00 órától. Ezt követően a slam műfaj kedvelői számára 21:00 órától egy Slam Poetry estet is beszúrtak a szervezők.


A fesztivál részletes műsora


A filmes alkotások román, illetve angol feliratozással tekinthetők meg, ezúton  a román közönség fele is nyitni szeretne a fesztivál.Kapcsolódó