Dávid Zoltán tart mesterkurzust az Aranyszem fesztiválon


A 80-as évek magyar kultfilmjeinek ma Amerikában élő operatőre december 11-én, csütörtökön reggel 9 órai kezdettel tart kétnapos mesterkurzust az Uránia Nemzeti Filmszínházban, a HSC Stábiskola szervezésében. A belépés ingyenes.

Dávid Zoltán többek között olyan ikonikus alkotásokat fényképezett, mint Müller Péter első filmje, az Ex kódex, Gothár Péter Idő van és Tiszta Amerika, vagy Szabó Ildikó Hótreál című munkái, de Amerikában is 5 játékfilmet és több mint 600, különböző műfajú reklám-, dokumentumfilmet és zenés klipet készített.

Az ingyenes mesterkurzus december 11-én, csütörtökön reggel 9 órakor kezdődik az Uránia Nemzeti Filmszínházban és 13 óráig tart. Az 59 éves legendás operatőr mesél majd a szakma rejtelmeiről és saját életéről egyaránt, hogy milyen a tengerentúli újrakezdés igaz története, mi a valóság és mi a legenda.

A kétnapos kurzus második napján stúdiógyakorlatokra kerül sor a Visionteam műtermeiben. Csak korlátozott számú érdeklődőt – max. 40 főt – tudnak fogadni, ezért a szervezők kérik, hogy aki a második napon is részt kíván venni, 2014. december 8-áig írásban jelezze azt a stabiskola@hscmot.hu címen.

A mesterkurzus első napján minden érdeklődőt szeretettel vár a HSC Stábiskola az Uránia moziban, a második napon azonban csak a visszaigazolt jelentkezők vehetnek majd részt.

A mesterkurzus az Aranyszem Operatőr Fesztivál kísérőrendezvénye. A fesztivál díjait december 12-én, pénteken adják át.

A fesztivál 2014-es kiadása három kiemelkedő magyar operatőr, Illés György, Hegyi Barnabás és Homoki Nagy István születésének 100. évfordulójáról emlékezik meg.
Kapcsolódó