Új Godzilla-filmet terveznek Japánban


Tíz évvel a Godzilla: Final Wars után gyártója, a Toho stúdió ismét vászonra vinné az ikonikus karaktert. A film gyártása 2015 nyarán kezdődhet el, a bemutató egy évvel később várható. A rendező kiléte és a szereposztás egyelőre nem nyilvános.

Az ötletet a Gareth Edward-féle, idén bemutatott Godzilla sikere adta – írja a Variety: a film 525 millió dolláros bevétellel zárta a moziforgalmazását, ebből kb. 26 millió származott Japánból, ahol a Toho és a Warner stúdió japán fiókja közösen forgalmazta.

Az új Godzilla-projekt élén a veterán Taichi Ueda producer áll, aki elmondta, hogy nem fognak 200 millió dollárt beleölni, amennyiből állítólag az idei Godzilla készült Amerikában. Ueda szerint a Toho reméli, hogy a film Hollywoodban is helytáll majd, egyúttal olyan figurává alakítja a szörnyet, aki világszerte képviseli majd Japánt a 2020-as tokiói olimpia idején is. Hogy a japán ikonikus figura jelentősége még jobban rögzüljön, a Toho óriási Godzilla-szobrot akar felállítani jövő áprilisig a stúdió sindzsukui mozijában.

Mindeközben készül a Godzilla 2. Hollywoodban: a rendező ismét Garreth Edwards lesz, a film a Legendary és a Warner Bros. koprodukciójában készül, a bemutatót 2018. június 8-ára időzítették.

A Ryuhei Kitamura rendezte 28. Godzilla-film, a  – az elsőt Ishiro Honda rendezte 1954-ben –, a Godzilla: Final Wars 2004-es bemutatója után nem véletlenül jegelte a Toho a Godzilla-figurát: a film kiábrándítóan kis bevételt, összesen csupán 12 millió dollárt tudott összegyűjteni – írja a Variety.Kapcsolódó