Tolkien Nap lesz január 3-án


2015-ben, 11. alkalommal ismét egész napos programmal ünnepli Tolkien professzor születésnapját a Magyar Tolkien Társaság, A hobbit – Az Öt Sereg Csatája decemberi bemutatója apropóján, valamint J. R. R. Tolkien 123. születésnapja előtt tisztelegve, az Egy Rég Várt Utazás elnevezésű rendezvénysorozat zárásaként.

2015. január 3-án, szombaton 9 órai kezdettel közös ünnepléssel, filmvetítésekkel, ismeretterjesztő előadásokkal, kerekasztal-beszélgetésekkel, vásárral, színpadi produkciókkal, társasjátékokkal, családi- és gyermekprogramokkal várnak minden érdeklődőt az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

A rendezvényen levetítik A hobbit filmtrilógia második részének, a Smaug pusztaságának a bővített változatát.

A Tolkien Nap idei díszvendégei A Gyűrűk Ura és A hobbit filmek digitális effektusait készítő új-zélandi Weta Digital magyar munkatársai: Kiss Balázs Péter, Nagy Marcell, valamint Mesterházy Miklós; illetve Szirmai Gergő, a Hollywood Hírügynökség főszerkesztője.

Az ismeretterjesztő előadások között szó lesz sárkányokról, a tündék szexuális életéről, balrogokról és egyéb tolkieni rejtélyekről, fegyverekről és haditechnikáról. Ezen kívül lesz jelmezes fotózás, tünde hajfonás és tengwarral írt (Tolkien egyik kitalált nyelve) emléklapot is készíttethetnek a résztvevők; valamint a Tolkien Dalpályázat ünnepélyes eredményhirdetésére is sor kerül.

A szervezők színes programkínálattal várják a kisebbeket is: társasjátékozás, Ismerd meg Középföldét akadályverseny, különféle kézműves foglalkozások, mesemondás, illetve a Magyar Madártani Egyesület is sok érdekességgel készül.

A rendezvény ideje alatt az Uránia Nemzeti Filmszínházba költözik a Középfölde Vásár a Magyarországon elérhető, Tolkiennel kapcsolatos termékek legjava: könyvek, filmek, játékok, ékszerek, filmes relikviák, ajándéktárgyak (pólók, bögrék, kulcstartók, mappák, könyvjelzők stb.). A vásár termékei előrendelhetők a tolkien.hu webshopjában.Kapcsolódó