Fénykép- és dokumentumfilm-pályázat


A Manuel Rivera-Ortiz Alapítvány pályázatot hirdet fotósok és filmesek számára: március 15-éig küldhetik be a világ bármely szegletéből a legjobb alkotásaikat. A téma az emberi szenvedés és nyugtalanság, elfelejtett közösségek, tönkretett vidékek és emberek, közösségek, amelyeket feldúlt a háború, a szegénység, az éhínség, a betegségek és az erőforrások kitermelése. A fődíj mindkét kategóriában 5000 amerikai dollár.

A fénykép kategóriában 18 évesnél idősebbek pályázhatnak nem fikciós alkotásokkal, amelyek beilleszthetők az egészség, a szegénység, az elnyomás, a háború, az éhínség, a vallási vagy politikai üldözés témakörébe.

A dokumentumfilmes versenybe 10–30 perces terjedelmű alkotásokkal lehet nevezni, amelyek az utóbbi két, március 31-ével záruló évben készültek. Témájuk lehet szabadon választott vagy történelmi vonatkozású. Az alkotásokban lehetnek aktuális felvételek, archív anyagok, animációs, stop-motion vagy bármilyen más technikával rögzített képsorok, a lényeg, hogy valós karaktereket mutassanak be, ne színészeket, akik valós figurákat keltenek életre.

A pályázás részletei ittKapcsolódó